Εκπαιδευτικό Θεατρικό εργαστήρι για νέους καλλιτέχνες

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Εκπαιδευτικό Θεατρικό  εργαστήρι για νέους καλλιτέχνες

Κόστος ανά συμμετέχοντα:  50 ευρώ ανά μήνα. 
Τα μαθήματα γίνονται στο
London School of Ballet.

www.londonschoolofballet.com.cy

ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ παρακαλώ όπως επικοινωνείτε με την γραμματεία της σχολής
ΤΗΛ: 96456192
ή
ΤΗΛ: 99495838 


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:

Α’ Τμήμα: Παιδιά 6-12 ετών Σάββατο – 09.30 ως 11.00

Έναρξη : Σάββατο 3 Οκτωβρίου  2015

Λήξη : Ιούνιος 2015


«Αν επιτευχθεί η ευαισθητοποίηση του παιδιού στον πολιτισμό,

θα δημιουργηθεί μια άλλη κοινωνία,
μια άλλη νοοτροπία, μια άλλη πολιτική»
Μελίνα Μερκούρη


- Tο London School of Ballet εγκαινιάζει το Εκπαιδευτικό Θεατρικό Εργαστήρι Νέων Καλλιτεχνών με την ηθοποιό Άνδρια Ευαγόρου που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με κεντρικό στόχο να τους προσφέρει τη δυνατότητα επαφής με τη τέχνη και της συμμετοχής σε εκείνες τις πολύτιμες δραστηριότητες που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της φαντασίας. Το θεατρικό παιχνίδι είναι γοητευτική και ελκυστική διαδικασία μύησης του παιδιού στη γνώση, στην τέχνη, στην ζωή.

ΣΚΟΠΟΣ του είναι να βοηθήσει τα παιδιά μέσα από το θέατρο να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, να δραστηριοποιηθούν και να κοινωνικοποιηθούν, ενώ ταυτόχρονα να αποκτήσουν γνώσεις και να μάθουν να εργάζονται συλλογικά. Είναι μέσο ικανοποίησης της διανοητικής δίψας, απελευθέρωσης της φαντασίας, και άσκηση ετοιμότητας για την προσωπική πληρότητα. Μέσα από την θεατρική πράξη, κάθε παιδί και έφηβος ενθαρρύνεται ώστε να ανακαλύψει δημιουργικά τις εκφραστικές του δυνατότητες. Με οδηγούς το θεατρικό παιχνίδι ,τον σωματικό αυτοσχεδιασμό, την κίνηση και το θεατρικό κείμενο, στόχος είναι να αναπτυχθεί η δημιουργική κριτική σκέψη. Ειδικότερα το εργαστήρι συμβάλλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του κάθε παιδιού.

- Η καλλιτεχνική εκπαίδευση αποτελεί την "ατμομηχανή" της εκπαιδευτικής διαδικασίας ώστε το κάθε παιδί να γίνει ένας καλύτερος μαθητής, συγκεντρωμένος και κατ’ επέκταση, με τις αρχές και τις αξίες της οικογένειάς του, ένας καλύτερος άνθρωπος.

- Η Άνδρια  Ευαγόρου γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βλαδίμηρου Καυκαρίδη   και του University for the Creative Arts Epsom στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 Πάνω από 5 χρόνια, διδάσκει θεατρικό παιχνίδι, θέατρο για εφήβους & νέους σε πολλά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού στο “Little Box Theatre” και τα τελευταία χρόνια στο Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι “Όταν Μεγαλώσω” του Φεστιβάλ Ξαρκής.


No comments:

Post a comment